Wilde dieren

In een tuin met het formaat en de afwisseling als die van Theetuin Vierakker leven heel veel verschillende soorten dieren. Vogels en zoogdieren, maar ook amfibieën en natuurlijk heel veel insecten.

Vogels

Deze dieren zie je waarschijnlijk wel het gemakkelijkste bij je bezoek aan onze tuin. Allerlei algemene soorten als huismus, houtduif en vink kun je het hele jaar bij ons tegenkomen. Maar ook ooievaars, groene spechten en boomvalken laten zich regelmatig zien.

Speciaal zijn de nestkasten die bij ons zijn opgehangen door uilenwerkgroep “De Oelewappers”. Zij helpen uilen en roofvogels door het plaatsen van nestkasten. Bij Theetuin Vierakker hebben ze een steenuilenkast, een kerkuilenkast en een nestkast voor torenvalken geplaatst. Elk jaar wordt nauwkeurig in de gaten gehouden of er wordt gebroed in de nestkasten, en als er jongen zijn worden ze door de werkgroepleden geringd. Op die manier komen we steeds meer te weten over het leven van deze mooie vogels. Wil je meer weten? Kijk dan hier.

Zoogdieren

Zoogdieren laten zich vaak lastiger bekijken dan vogels. We weten in elk geval zeker dat er in onze tuin egels en
diverse soorten muizen, spitsmuizen en vleermuizen leven.

Hazen, reeën en dassen brengen regelmatig een bezoek op zoek naar iets eetbaars. Ook van de steenmarter en vos weten dat ze af en toe langs komen.