Dieren

Theetuin Vierakker is ook “thuis” voor heel veel dieren, zowel huisdieren als wilde dieren.

Kat

Spijker is onze Theetuin-kat. Hij is geboren in mei 2015, en vindt het heerlijk om geaaid te worden en als je met hem speelt.

Kippen

Onze kippen lopen de hele dag lekker rond in de hele tuin. Het zijn Welsumers, een ras dat eind 19e/begin 20e eeuw is ontstaan in het dorpje Welsum (net ten noorden van Deventer). Welsumers staan bekend om hun grote, bruine eieren.

Geiten

Onze Anglo-nubische hangoorgeiten heten Naboe en Faras. Dit ras is ontstaan begin 19e eeuw door het kruisen van Engelse landgeiten met geiten uit Nubië, een gebied dat tegenwoordig deels in Egypte en deels in Soedan ligt. Het zijn erg aanhankelijke dieren.

Volière

Er is een grote volière aan de rand van het terras. Hierin leven kleine tropische vogeltjes. In de schuur hebben ze een lekker verwarmd binnenverblijf. Wie goed speurt tussen de dichte beplanting kan regelmatig een nestje zien waar de vogels hun jongen in grootbrengen.

BijenP1140673

In de theetuin staan bijenkasten waarin vele duizenden honingbijen wonen. De kasten worden verzorgd door een bevriende imker uit Vierakker. Kijk van een afstandje maar eens rustig naar de enorme activiteit van zo’n bijenvolk, en zie hoe de werksters af en aan vliegen met stuifmeel en nectar.