Agenda


Beelden in de tuin

t/m eind oktober

Meer informatie
Dit jaar zijn er in de tuin beelden te zien van maar liefst vier verschillende kunstenaars uit de regio.

Ria Wiltingh haar werk bestaat uit beelden van steen en van Stone Art. Mensen, hun uitdrukkingen en bewegingen zijn haar inspiratiebron, waarbij zij bij het beeldhouwen de al bestaande vorm en structuur van de steen. Bij de Stone art kunst kan ze meer expressie gebruiken, zoals bijvoorbeeld dansende vrouwen of turnsters.

Henk Schippers maakt ook beelden in steen. Ria en Henk hebben hun atelier Beeldig Buiten op een paar honderd meter van de theetuin, op IJselweg 19. Zie ook https://riawiltingh-expo.nl/


Louise Bierhuizen
schrijft over zichzelf: “Na jaren geschilderd te hebben ben ik 12 jaar geleden begonnen met keramiek. Al snel volgde mijn eerste experimenten met klei. De fijne kneepjes heb ik bij Jozef Kemperman in Doetinchem geleerd.
Ik ben voortdurend op zoek naar innovatie uitdagingen en verrassende vormen. Mijn werk is zowel figuratief als abstract en wordt afgewerkt met glazuur- engobes – oxides of pigmenten. Pit-fire en Raku stook zijn voor mij ook een geliefde methode om af te werken.” Meer info  www.berk.exto.nl

Dolf Bierhuizen heeft zijn passie voor het beeldhouwen pas op latere leeftijd ontdekt. Een beeld ontstaat bij hem niet gedurende het beeldhouwproces maar juist ervoor door goed naar het hout te kijken en er in te kruipen. Het vormen van de beelden door de combinatie van zijn handen, fantasie, creativiteit en volharding blijft altijd de grootste uitdaging.
Zijn grote voorbeelden zijn Henri Moore met zijn grote liggende Beelden en Alberto Giacometti met zijn lange smalle beelden.

Vanaf 2010 hebben Dolf en Louise achter hun woning aan de Haarloseweg 6 in Borculo Beeldentuin AJ & LW Bier. Kijk voor meer info www.ajbier.exto.nl


Expositie Eline Schaafsma en Willem Pasman

Woensdag 3 augustus t/m zaterdag 29 oktober

Meer informatie

Eline Schaafsma is een gepassioneerd natuurfotograaf, woonachtig op de Veluwe.

Haar fotografie wordt getypeerd door het maken van sfeerbeelden, vaak met tegenlicht of silhouetten. Ze vindt het heerlijk om in de natuur rond te struinen, op zoek naar wild.

Zo’n 5 jaar geleden begon het fotograferen met het scherp vastleggen van met name dieren. Inmiddels is het meer dan alleen het registreren van het onderwerp, de omgeving is minstens net zo belangrijk. Daarnaast zijn mooie lichtomstandigheden en mist van belang om de goede sfeer te creëren.  

Ook het projectmatig fotograferen geeft vaak mooie resultaten. Zo heeft Eline vorig jaar vele ochtenden in een tentje gezeten om uiteindelijk een jonge steenuil in tegenlicht te fotograferen. Als dit dan na heel veel geduld eindelijk lukt, geeft dat veel voldoening. Twee van deze foto’s van het uilenproject zie je ook in de expositie terug.

Meer foto’s zijn te vinden op instagram.com/elineschaafsma/

—————-

Tour d ‘eclips

2 augustus tot 30 oktober

Willem Pasman (Lochem 1958) is onder meer bekend om zijn verrassende landschappen op smalle stroken triplex die vervolgens per vier in een frame zijn gemonteerd. Nieuw zijn een viertal werken gemonteerd in een fietsband.

De expositie “Tour d’eclips” van Willem Pasman is tot 31 oktober te bezoeken bij Theetuin Vierakker.


Verhalen in de Theetuin met Gery Groot Zwaaftink

Zondag 23 oktober 14.00, 15.00 en 16.00 uur

Meer informatie

Op zondag 23 oktober komt de Vordense troubadour/ verhalenverteller Gery Groot Zwaaftink 3 x een voorstelling in de theetuin geven.

Gery treedt al meer dan 25 jaar op met een gevarieerd programma van verhalen en muziek. Zowel volwassenen als kinderen worden meegesleept door zijn wonderlijke vertellingen, zijn liedjes en ballades.

Hij ziet zichzelf als een troubadour die, net als vroeger rondtrok, zijn liedjes zong en zijn verhalen vertelde ter stichting ende vermaek van zijn publiek. Hij heeft als hij een troubadour-voorstelling geeft in zijn rugzak zelfgeschreven liedjes, anekdotes, ballades en een groot aantal korte verhalen. Ter plekke bekijkt  hij wat hij moet gaan doen.  Elke zaal, elke groep is weer anders. 

Als verhalenverteler is Gery een fysieke speler/verteller. De ene keer is hij de hoofdpersoon en even later de verteller die beschrijft wat er gebeurt. Met soms een paar eenvoudige rekwisieten en zijn stem ‘schildert’ hij de meest vreemde werelden. Hij laat jong en oud intens genieten van verhalen die ontroerend,humoristisch,boeiend en herkenbaar zijn. Vreemde werelden met draken,koningen en helden maar ook dichterbij huis, een boer die problemen heeft met zijn zoon of een avontuur van een huisarts.

Op a.s. zondag speelt hij op 14.00, 15.00 en 16.00 uur.

Na afloop kunt u middels een vrije gift uw waardering laten blijken.


Tuinklussendag

Zondag 30 oktober 9.30 – 16.30 uur

Meer informatie

Op zondag 30 oktober organiseren we weer onze vaste tuinklussendag, de traditionele afsluiting van het seizoen van Theetuin Vierakker.

Met iedereen die wil gaan we die dag aan de slag met tientallen klussen en klusjes in de tuin. Van bollen planten tot bomen snoeien, paadjes aanleggen en struiken planten. Voor iedereen is er een passende klus. Wij zorgen natuurlijk voor koffie, thee, soep en broodjes.

We beginnen rond half tien en rond vijf uur sluiten we af met een drankje. Maar ook als je niet de hele dag wilt of kunt helpen, maar wel een paar uurtjes in de ochtend of middag: je bent van harte welkom!
Gezellig en fijn als je meedoet!