Agenda


Beelden in de tuin

t/m eind oktober

Meer informatie
Dit jaar zijn er in de tuin beelden te zien van maar liefst vier verschillende kunstenaars uit de regio.

Ria Wiltingh haar werk bestaat uit beelden van steen en van Stone Art. Mensen, hun uitdrukkingen en bewegingen zijn haar inspiratiebron, waarbij zij bij het beeldhouwen de al bestaande vorm en structuur van de steen. Bij de Stone art kunst kan ze meer expressie gebruiken, zoals bijvoorbeeld dansende vrouwen of turnsters.

Henk Schippers maakt ook beelden in steen. Ria en Henk hebben hun atelier Beeldig Buiten op een paar honderd meter van de theetuin, op IJselweg 19. Zie ook https://riawiltingh-expo.nl/


Louise Bierhuizen
schrijft over zichzelf: “Na jaren geschilderd te hebben ben ik 12 jaar geleden begonnen met keramiek. Al snel volgde mijn eerste experimenten met klei. De fijne kneepjes heb ik bij Jozef Kemperman in Doetinchem geleerd.
Ik ben voortdurend op zoek naar innovatie uitdagingen en verrassende vormen. Mijn werk is zowel figuratief als abstract en wordt afgewerkt met glazuur- engobes – oxides of pigmenten. Pit-fire en Raku stook zijn voor mij ook een geliefde methode om af te werken.” Meer info  www.berk.exto.nl

Dolf Bierhuizen heeft zijn passie voor het beeldhouwen pas op latere leeftijd ontdekt. Een beeld ontstaat bij hem niet gedurende het beeldhouwproces maar juist ervoor door goed naar het hout te kijken en er in te kruipen. Het vormen van de beelden door de combinatie van zijn handen, fantasie, creativiteit en volharding blijft altijd de grootste uitdaging.
Zijn grote voorbeelden zijn Henri Moore met zijn grote liggende Beelden en Alberto Giacometti met zijn lange smalle beelden.

Vanaf 2010 hebben Dolf en Louise achter hun woning aan de Haarloseweg 6 in Borculo Beeldentuin AJ & LW Bier. Kijk voor meer info www.ajbier.exto.nl


Expositie Amici Art – Zutphen

Donderdag 2 juni t/m zondag 31 juli

Meer informatie
Amici Art ofwel “vrienden” is een groep van zeven vriendinnen die het schilderen als gezamenlijke hobby hebben. Zeven schilderessen met ieder een eigen voorkeur en talent geven de expositie een gevarieerd karakter. Er wordt hoofdzakelijk met acryl en olie geschilderd. Wij blijven ons ontwikkelen door o.a. het volgen van diverse workshops en lessen.

Regelmatig zijn wij te vinden op exposities en kunstmarkten . Zo waren wij te zien bij de NS en op diverse kunstmarkten in o.a. in Doesburg, Zutphen en Wychen. En nu dus in de Theetuin !

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven.


Optreden Boanna Boyne

Zondag 3 juli 14.30 uur

Meer informatie
Folkband Boanna Boyne is een bekende gast bij theetuin Vierakker. Vorig jaar speelde zij op een prachtig zonovergoten zondag voor een vol TuinTheater. Dit jaar komen ze terug met nog meer repertoire.

In het najaar van 2021 is de band bezig geweest met een crowdfunding voor het opnemen van een debuutplaat. In mei 2022 gaan ze de studio in. Een aantal nummers van het debuut komen zeker voorbij. 

De band neemt het publiek mee in een muzikaal Iers verhaal. De Ieren zijn meesterverhalenvertellers en Boanna Boyne brengt met zijn muziek een stukje van die Ierse passie over. Boanna Boyne experimenteert regelmatig met meerstemmige zang, zodat er prachtige harmonieën ontstaan. Die samenzang zorgt er samen met de vele verschillende instrumenten voor dat Boanna Boyne is uitgegroeid tot een breed georiënteerde folkband met oog voor de Ierse traditionals.

Zie ook https://boannaboyne.nl/


Optreden: Gimle

Zondag 10 juli 14.30 uur

Meer informatie
Gimle is een muziekgroep die onversterkte akoestische muziek maakt. De groep bestaat uit Lijnis Nelemans, gitaar en slagwerk, Herman van Mal, viool, Lisette Elders, contrabas en Ed Vervloet, accordeon en gitaar.

De groep is in 2003 begonnen met muziek die meestal gekenschetst worden als volksdansmuziek: traditionele dansmelodieën uit de Balkanlanden. Deze muziek is heel ritmisch, vaak in een 7/8 maat. Ook dansen uit Israël staan op de speellijst. Het repertoire breidde zich uit naar de muziek uit Ierland, Engeland en Schotland. Jigs en reels, snelle dansen door Herman gespeeld op de viool, begeleid door Lijnis op de Ierse trom (de bodhran), Lisette op de contrabas en Ed met de gitaar of de accordeon. Daarnaast worden er gevoelige airs vertolkt.

De prachtige liederen uit Ierland kwamen op het repertoire: de droeve balladen over het leed van de Ieren tijdens de hongersnood tussen 1845 en 1850 (Skibbereen, Spancill Hill). Ook  een bekende meezinger als “The Wild Rover” wordt ten gehore gebracht.

In het programma zijn tevens klezmer-melodieën opgenomen en een Hollandse polka, een enkele Zweedse wals of een Italiaanse tarantella. Inmiddels staan er ook tango’s op het repertoire.

Voor meer informatie : edvervloet77@gmail.com

Gratis toegang, een gift wordt zeer gewaardeerd!


Optreden: Het muzikaal Verteltheater

Zondag 17 juli 14.30 uur

Meer informatie
Het verhaal ARJEN is een bewerking van de gelijknamige roman van Cor Bruijn, die ook de schrijver van ‘Sil de Strandjutter’ is.

Deze mooie en aangrijpende vertelling speelt rond het jaar 1880 toen Terschelling nog woest en ongerept was. Het verhaal gaat over een boerenzoon (Arjen) die zo lang op zee heeft gezworven dat hij maar moeilijk kan wennen aan het werken op de boerderij. En dan is er ook nog zijn famke. Houdt hij eigenlijk wel van haar? Het liefst zwerft hij op zijn paard over de Boschplaat. Maar dan op een dag …

De vertelling wordt omlijst met sfeervolle vioolmuziek, waarin soms ook het geluid van de woeste zee en de stormen te horen is.
Duur: een uur
Entree: € 8,50

Voor meer informatie , zie www.muzikaalverteltheater.nl/arjen. Reserveren vanaf 1 juli via info@muzikaalverteltheater.nl

Vertelling: Thea Rijsewijk

Muziek: Gerbrand Dijkstra
Optreden: Velvet Jazz Players

Zondag 24 juli 14.30 uur

Meer informatie
De “Velvet Jazz Players” zijn vier musici die hun jarenlange ervaring in diverse formaties nu samenballen in een mix van allerhande jazzy stijlen. Kortom veel plezier met de “Velvet Jazz Players”. Bezetting is bas – Peter W., keys – Herbert, drums – Peter V. en gitaar – Victor.

Verhalen in de Theetuin met Marjo Dames

Zondag 31 juli 14.00, 15.00 en 16.00 uur

Meer informatie
Volgt

Expositie Eline Schaafsma en Willem Pasman

Dinsdag 2 augustus t/m zaterdag 29 oktober

Meer informatie
Volgt

Optreden Gott Folk!

Zondag 14 augustus 14.30 uur

Meer informatie
Gott Folk! – Holländsk Spelmansduo

Onder de naam “Gott Folk!” spelen twee Nederlandse rasmuzikanten volksmuziek uit Zweden.

Jos Koning, al decennia lang toonaangevende violist van rock tot folk, heeft zich de laatste jaren vol overgave gewijd aan de nyckelharpa, de Zweedse sleutelviool. Jos heeft tientallen jaren in Zweden gewoond en kent de cultuur en de muziek op zijn duimpje. Zweedse folk spelen op nyckelharpa was een lang gekoesterde wens die nu in vervulling gaat.

Leo de Kruis is een multi-instrumentalist die ook al sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw actief is in de folkmuziek. Hij speelt in Gott Folk! accordeon en flat-back bouzouki, twee instrumenten die beide een prachtige combinatie vormen met Jos’ nyckelharpa.

Het repertoire bestaat uit traditionele, maar ook nieuw geschreven dansmelodieën zoals polska’s en gånglåts. Swingende, maar ook prachtige gedragen, soms zelfs klassiek klinkende stukken komen  voorbij.

Behalve instrumentaal staat Gott Folk! ook vocaal zijn mannetje. Zo staan er o.a. zeemansliedjes en dansliedjes op het programma, soms in het Zweeds maar ook regelmatig vertaald in het Nederlands. Zo kan het publiek de prachtige verhalen goed volgen en ook enkele regels in het Zweeds meezingen.

Al met al een zeer boeiend programma, dat voor veel mensen waarschijnlijk een eerste kennismaking met Zweedse muziek zal zijn. Een kennismaking die zeker zal bevallen! www.gottfolk.nl


Demonstraties beeldhouwen in hout en steen

Zondag 21 augustus

Meer informatie
Volgt

Verhalen in de Theetuin met Ailun Elzenga

Zondag 28 augustus 14.00, 15.00 en 16.00 uur

Meer informatie
Volgt

Rondje Klassiek met Johannette Zomer

Zondag 4 september

Meer informatie
Volgt

“Dag van de Vergankelijkheid”

Zondag 18 september

Meer informatie
Volgt

Verhalen in de Theetuin met Gemma en Jan Alfrink

Zondag 25 september 14.00, 15.00 en 16.00 uur

Meer informatie
Volgt

Verhalen in de Theetuin met Gery Groot Zwaaftink

Zondag 23 oktober 14.00, 15.00 en 16.00 uur

Meer informatie
Volgt

Tuinklussendag

Zondag 30 oktober 9.30 – 16.30 uur

Meer informatie
Volgt